Subskrypcja #3.2025

Cześć!

Przedstawiamy kawy z marcowej subskrypcji:

Salwador Finca Majahual - Five Elephant

  • typ: Orange Bourbon

  • obróbka: Natural

  • aromat: Pomarańcza, Karmel, Liczi

Five Elephant od kilku lat pracuje z Finca Majahual prowadzoną przez Patricka Murraya. Do espresso wybrali typ Red Bourbon a pod filtr (i naszą subskrypcję) Orange Bourbon, który charakteryzuje się żywszą, lekko winną kwasowością.

W filiżance znajdziemy słodki napar o krągłym i kremowym body. W aromacie pomarańcza, liczi, białe winogrona, karmel i mleczna czekolada

Kolumbia La Muralla - Standout Coffee

  • typ: Papayo

  • obróbka: Aerobic Washed

  • aromat: Czarny Bez, Różowy Grejpfrut, Granat

Papayo to odmiana kolumbijska, uważana za potomka etiopskich klasycznych typów o kwiatowych, herbacianych i cytrusowych nutach. 36 godzinna tlenowa fermentacja podbija w tej kawie wielowarstwową, soczystą kwasowość

Finalnie mamy kawę o soczystym body oraz rześkim posmaku. W aromacie znajdziecie czarny bez, białe kwiaty, różowy grejpfrut, granat oraz arbuz.

Smacznego
Ilona i Sławek

Next
Next

Subskrypcja #2.2025