Subskrypcja #3.2025
Cześć!
Przedstawiamy kawy z marcowej subskrypcji:
Salwador Finca Majahual - Five Elephant
typ: Orange Bourbon
obróbka: Natural
aromat: Pomarańcza, Karmel, Liczi
Five Elephant od kilku lat pracuje z Finca Majahual prowadzoną przez Patricka Murraya. Do espresso wybrali typ Red Bourbon a pod filtr (i naszą subskrypcję) Orange Bourbon, który charakteryzuje się żywszą, lekko winną kwasowością.
W filiżance znajdziemy słodki napar o krągłym i kremowym body. W aromacie pomarańcza, liczi, białe winogrona, karmel i mleczna czekolada
Kolumbia La Muralla - Standout Coffee
typ: Papayo
obróbka: Aerobic Washed
aromat: Czarny Bez, Różowy Grejpfrut, Granat
Papayo to odmiana kolumbijska, uważana za potomka etiopskich klasycznych typów o kwiatowych, herbacianych i cytrusowych nutach. 36 godzinna tlenowa fermentacja podbija w tej kawie wielowarstwową, soczystą kwasowość
Finalnie mamy kawę o soczystym body oraz rześkim posmaku. W aromacie znajdziecie czarny bez, białe kwiaty, różowy grejpfrut, granat oraz arbuz.
Smacznego
Ilona i Sławek