Subskrypcja #6.2026

Cześć!

Prezentujemy kawy z czerwcowej subskrypcji:

Ekwador Chito - La Cabra

  • typ: Typica

  • obróbka: Washed

  • aromat: Rumianek, Darjeeling, Macadamia

Chito to zbiory od 55 lokalnych farmerów obrabiane pod okiem CafExporto, którzy znani są z współpracy ze słynną ekwadorską plantacją La Papaya. Wśród odseparowanych lotów mamy głównie Caturrę i Catua, od La Cabry mamy Typica, .

W filiżance znajdziemy dużo suszonych kwiatów i nut herbacianych: Darjeeling, rumianek, chabry, Do tego orzechy macadamia i cukier trzcinowy..

Kostaryka Volcen Azul - Poma Coffee

  • typ: Typica

  • obróbka: Cold Washed

  • aromat: Akacja, Grejpfrut, Oolong

Długo oczekiwana premiera z Danii. Poma to projekt zrodzony z myślą o ulepszaniu upraw i obróbki po dokładnych badaniach. Zaczęli od upraw w szklarni pod Kopenhagą, teraz dzielą się swoimi technikami z kilkoma plantacjami w Kostaryce i Kolumbii. Cold Washed proces polega na zatrzymaniu i stabilizacji aromatów w kawie, po zbiorze owoce schładzane są do 8C i obrabiane w zimnej wodzie.

W smaku przyjemny, gładki i herbaciany napar. W aromacie akacja, wanilia, grejpfrut, limonka i herbata oolong,

Smacznego
Ilona i Sławek

Next
Next

Subskrypcja #5.2025