Subskrypcja #2.2024

Cześć!

Przedstawiamy lutową edycję subskrypcji:

Kolumbia Yeferson Olaya - Standout Coffee

  • typ: Tabi

  • obróbka: Anaerobic

  • aromat: karmel, poziomki, winogrona

Standout Coffee to nowa palarnia w naszej subskrypcji, a stoi za nią znany w świecie kawy szwedzki mistrz baristów Alexander Ruas. Standout stawia na unikalne ziarna - ma w ofercie wiele kaw typu “competition”, czyli takich które dzięki swoim wyjątkowym atrybutom są odpowiednie dla baristów startujących w zawodach.

Wybraliśmy dla Was Kolumbię Tabi z plantacji El Tesoro od Yefersona Olaya, który należy do trzeciej generacji kawowych plantatorów w rodzinie. Yeferson Olaya, po przejęciu farmy od ojca, zaczął rozwijać plantację stawiając na unikalne odmiany kawy takie jak Gesha, Wush Wush, Pink Bourbon czy właśnie Tabi.

W filiżance znajdziecie dużo karmelowej słodyczy, poziomki i wibrującą kwasowość białych winogron.

KOSTARYKA MONTE COPEY “KITSUNA”

  • typ: Yellow Honey

  • obróbka: Caturra

  • aromat: Darjeeling, czereśnie

Kawa od naszych niezawodnych przyjaciół z Helsingborga. Koppi współpracuję z Enrique Navarro Porras i jego rodziną z plantacji Monte Copey od 13 lat. Co roku zachwycamy się ich czystymi i eleganckimi kawami.

Tym razem mamy dla Was Caturrę Yellow Honey, w której znajdziecie wiśnie, czereśnie, gorzką czekoladę i posmak herbaty Darjeeling.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #3.2024

Next
Next

Subskrypcja #1.2024