Subskrypcja #1.2024
Cześć!
Pierwsze kawy w tym roku to:
KENIA KAMWANGI- Five Elephant
typ: SL-28, SL-34
obróbka: Washed
aromat: Porzeczka, Malina, Hibiskus
Kenia Kamwangi, która pojawiła się w naszej subskrypcji już dwukrotnie (wtedy od Drop Coffee), tym razem wypalona przez Five Elephant.
W tej wersji kawa o nieco cięższej strukturze. Do wyraźnej kwasowości porzeczek i malin doszła słodycz cytrusów (pomarańcza, mandarynka) oraz hibiskusowy, kwiatowy aromat.
SALWADOR LA DIVINA - La Cabra
typ: Bourbon
obróbka: Washed
aromat: Papaja, Mandarynka, Mleczna Czekolada
Druga kawa z Kopenhagi od La Cabra. Myty bourbon z plantacji La Divina położonej na wulkanicznym zboczu Santa Ana. To już piąte pokolenie farmerów tutaj, w chwili obecnej zarządza Roberto Ulloa. Głównie uprawia typ bourbon i SL-28.
Mamy dla Was myty bourbon o aromacie mandarynek, mango, papaja i mlecznej czekolady.
Smacznego
Ilona i Sławek