Subskrypcja #8.2025

Cześć!

Przedstawiamy kawy z sierpniowej subskrypcji:

Etiopia Reshad - Coffee Collective

  • typ: 74110, 74112

  • obróbka: Natural

  • aromat: Czerwone Jabłko, morwa, Czekolada

,Reshad Albuls przejął farmę od rodziców i mimo ograniczeń postawił na innowację. Z powodu braku prądu i dostępu do wody skupił się na doskonaleniu obróbki natural.
W filiżance krągłe i gładkie body, aromaty mlecznej czekolady, czerwonego jabłka, morwy, czereśni i wiśni.

Etiopia Benti Nenka - Ickpa.

  • typ: 74114

  • obróbka: Anaerobic Natural

  • aromat: Ananas, Borówka, Kardamon

Druga kawa również pochodzi z Etiopii, tym razem obróbka anaerobic natural - owoce trzymane były w szczelnym zamknięciu bez dostępu powietrza przez 7-10 dni w temperaturze 15-18C. Finalnie, w porównaniu do Etiopii Reshad, bardziej aromatyczna i z pełniejszym body.

W aromacie borówka, ananas, brzoskwinia. Lekko pikantny (cynamon, kardamon, imbir) oraz winny posmak.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #9.2025

Next
Next

Subskrypcja #7.2025