Subskrypcja #8.2025
Cześć!
Przedstawiamy kawy z sierpniowej subskrypcji:
Etiopia Reshad - Coffee Collective
typ: 74110, 74112
obróbka: Natural
aromat: Czerwone Jabłko, morwa, Czekolada
,Reshad Albuls przejął farmę od rodziców i mimo ograniczeń postawił na innowację. Z powodu braku prądu i dostępu do wody skupił się na doskonaleniu obróbki natural.
W filiżance krągłe i gładkie body, aromaty mlecznej czekolady, czerwonego jabłka, morwy, czereśni i wiśni.
Etiopia Benti Nenka - Ickpa.
typ: 74114
obróbka: Anaerobic Natural
aromat: Ananas, Borówka, Kardamon
Druga kawa również pochodzi z Etiopii, tym razem obróbka anaerobic natural - owoce trzymane były w szczelnym zamknięciu bez dostępu powietrza przez 7-10 dni w temperaturze 15-18C. Finalnie, w porównaniu do Etiopii Reshad, bardziej aromatyczna i z pełniejszym body.
W aromacie borówka, ananas, brzoskwinia. Lekko pikantny (cynamon, kardamon, imbir) oraz winny posmak.
Smacznego
Ilona i Sławek