Subskrypcja #10.2021

Cześć.

To już rok naszej subskrypcji!

Kawy tym razem z bardziej jesiennymi aromatami:

ETIOPIA HANGADHI - La Cabra Coffee

  • typ: Heirloom (lokalny)

  • obróbka: Natural

  • aromat: śliwka, poziomka, rum

Naturalna Etiopia z okolic wioski Hangadhi w regionie Guji. Kawa, pełna i intensywna o złożonej strukturze ciemnych owoców. Recepturę ustawiliśmy przy nieco wyższej ekstrakcji dzięki czemu wyczujecie więcej mocno dojrzałych owoców: truskawka, poziomka, śliwka, jerzyna, ananas oraz lekki posmak rumu.

GWATEMALA T’ZUN-WIT’Z

  • typ: Caturra, Bourbon

  • obróbka: Washed

  • aromat: Gruszka, Rooibos, Mandarynka

Szukając kawy akurat trafiliśmy na świeżą dostawę kaw z Gwatemali do berlińskiej palarni Five Elephant. Wzięliśmy ją w ciemno i nie żałujemy. W aromacie gruszka, białe winogrona, mandarynka i herbata rooibos.

Skoro pierwsze urodziny subskrypcji dla każdego z Was po puszeczce Nitro Forum Coffee.
To Kenia Juliette AA od Five Elephant zaparzona, schłodzona, potraktowana delikatnie azotem i zapuszkowana. Wstrząśnij przed otwarciem.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #11.2021

Next
Next

Subskrypcja #9.2021