Subskrypcja #10.2021
Cześć.
To już rok naszej subskrypcji!
Kawy tym razem z bardziej jesiennymi aromatami:
ETIOPIA HANGADHI - La Cabra Coffee
typ: Heirloom (lokalny)
obróbka: Natural
aromat: śliwka, poziomka, rum
Naturalna Etiopia z okolic wioski Hangadhi w regionie Guji. Kawa, pełna i intensywna o złożonej strukturze ciemnych owoców. Recepturę ustawiliśmy przy nieco wyższej ekstrakcji dzięki czemu wyczujecie więcej mocno dojrzałych owoców: truskawka, poziomka, śliwka, jerzyna, ananas oraz lekki posmak rumu.
GWATEMALA T’ZUN-WIT’Z
typ: Caturra, Bourbon
obróbka: Washed
aromat: Gruszka, Rooibos, Mandarynka
Szukając kawy akurat trafiliśmy na świeżą dostawę kaw z Gwatemali do berlińskiej palarni Five Elephant. Wzięliśmy ją w ciemno i nie żałujemy. W aromacie gruszka, białe winogrona, mandarynka i herbata rooibos.
Skoro pierwsze urodziny subskrypcji dla każdego z Was po puszeczce Nitro Forum Coffee.
To Kenia Juliette AA od Five Elephant zaparzona, schłodzona, potraktowana delikatnie azotem i zapuszkowana. Wstrząśnij przed otwarciem.
Smacznego
Ilona i Sławek