Subskrypcja #11.2021
Cześć.
W tym miesiącu, poza standardowymi kawami mamy jeszcze mały prezent dla subskrybentów:
Porcja kawy z Mistrzostw Świata Brewers Cup gdzie Sławek zajął 11 miejsce!
O niej na końcu, a teraz nasze listopadowe pozycje:
KENIA RIAKAHARA - Koppi
typ: SL-28, SL-34
obróbka: Washed
aromat: Czarna Porzeczka, Wiśnia, Wanilia
.Kania od Koppi - to zawsze pewny strzał. Orzeźwiająca, intensywna w aromacie. Porzeczki, wiśnie, maliny, wanilia i lekko pieprzny posmak.
KOSTARYKA VOLCAN AZUL - The Barn
typ: Laurina
obróbka: Natural
aromat: Pomarańcza, Owsianka, Migdał
Niech Was nie przerazi naklejka “Low-Caf”. Laurina to typ kawy, który naturalnie posiada mniej kofeiny (50-60% mniej niż Arabica). Dzięki temu w smaku występuje mniej goryczy i bardziej wyczuwalna słodycz. Dużo nut orzechów - macadamia, pecan, migdał. Trochę przypomina nam to granolę i owsiankę. Do tego pomarańcza, suszona morela i gruszka.
Kawa z Mistrzostw Świata:
KOLUMBIA CAFE GRANJA LA ESPERANZA TRICOLOR
typ: Tricolor (krzyżówka Caturry i Geishy)
obróbka: Washed hybrid
aromat: Morela, Wanilia, Marakuja, Malina, Czerwone Jabłko, Earl Gray
W paczce znajdziecie 17g odpowiednio zmielonej porcji pod poniższą recepturę:
Zagrzejcie wodę do 96C …and enjoy!
Smacznego
Ilona i Sławek