Subskrypcja #12.2021
Ho Ho Ho!
W Forum już świąteczny nastrój! W kawiarni serwujemy nasze wersje świątecznych kawowych napojów z najbardziej znanej sieciówki na Świecie - wpadajcie spróbować!
Idąc tym tropem, wybraliśmy dla Was dwie najlepsze kawy z dostępnych świątecznych edycji naszych ulubionych palarni.
KOLUMBIA PEREZ - Coffee Collective
typ: Caturra, Colombia, Typica
obróbka: Washed
aromat: Mandarynka, Migdał, Morela
Julekaffe od Coffee Collective, w tym roku Kolumbia od Reinela Pereza. Bardzo starannie poprowadzona myta obróbka, dzięki czemu wyczujemy transparentne aromaty mandarynek, pomarańczy, migdałów, cukru trzcinowego i suszonej moreli.
ETIOPIA ADANECH GEMEDE
typ: Bourbon (JARC 74110, JARC 74112, Bedessa and Kurume)
obróbka: Natural
aromat: Mandarynka, Ananas, Karmel
Adanech Gemede jest jedną z niewielu kobiet prowadzących własną stację do obróbki kawy w Etiopii. Zbiory od 28 sąsiednich rodzin są suszone metodą naturalną przez 21 dni na afrykańskich łożach. W aromacie mandarynka, pomarańcza, róża, ananas i karmel.
Wesołych Świąt i smacznego
Ilona i Sławek