Subskrypcja #4.2022

Cześć!

Przed Wami kawy z kwietniowej subskrypcji:

ETIOPIA MOHAMED ALI - Prolog Coffee

  • typ: Heirloom

  • obróbka: Natural

  • aromat: Śliwka, Ananas, Kakao

Prolog to coraz bardziej rozpoznawalna palarnia z Kopenhagi. Jej head roasterem jest nasz przyjaciel Błażej Stempin, a towarzyszy mu Mikołaj Panasik, czyli duet bardzo doświadczonych baristów i rosterów, który jeszcze 10 lat rozwijał warszawską scenę kawową. Etiopia, na którą się zdecydowaliśmy pochodzi z niewielkiej plantacji położonej na bardzo naturalnym, dziewiczym wręcz obszarze - dużo drzew, pszczół i kwiatów.
W smaku dużo ciemnych owoców - jeżyna, śliwka, borówki oraz lekko pikantny (imbir) czekoladowy posmak.

BURUNDI BUMBA HILL - The Barn

  • typ: Bourbon

  • obróbka: washed

  • aromat: Brzoskwinia, Earl Grey, Mandarynka

To pierwsza kawa z Burundi w naszej subskrypcji. Robiliśmy podejścia rok temu, ale wtedy nic nie sprostało naszym wymaganiom. Burundi Bumba Hill to kawa od producenta zrzeszającego 620 małych lokalnych farmerów i obrabiającego je wspólnie w swojej stacji myjącej. Kawa orzeźwiająca o nutach grejpfruta, mandarynki, czerwonego jabłka i o tropikowej goryczce w posmaku.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #5.2022

Next
Next

Subskrypcja #3.2022