Subskrypcja #6.2022

Cześć!

W tym miesiącu mieliśmy bardzo trudny wybór pomiędzy dwiema super interesującymi kawami z Kolumbii od The Barn więc zdecydowaliśmy się na obydwie z nich!

KOLUMBIA LA LAJA - The Barn

  • typ: Geisha

  • obróbka: Washed

  • aromat: Brzoskwinia, Melon, Miód

Bardzo klarowna i subtelna Geisha od Jamesa Fernandeza, który udziela w regionie konsultacji jako agronom i Q-grader.
Trzykrotne płukanie podczas obróbki podkreśla czystość i subtelne nuty tej kawy. W aromacie brzoskwinia, bergamotka, melon, morela i akacja. Miodowa słodycz z lekkim herbacianym posmakiem.

KOLUMBIA JUAN MARTIN - The Barn

  • typ: Pink Bourbon

  • obróbka: Carbonic Maceration

  • aromat: Malina, Panna Cotta, Kiwi

Po zbiorze owoce są zamykane w stalowych kegach, do których wpuszczany jest dwutlenek węgla. Taki proces fermentacji jest bardziej stabilny i pozwala na rozkład pektyn, które są bardzo trudne do uzyskania w naturalnym środowisku. Dzięki temu mamy wielowymiarową kwasowość i niesamowicie intensywny bukiet białych kwiatów, brzoskwini, malin i karamboli. W smaku wysoka słodycz i soczyste body, przypominające budyń.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #7.2022

Next
Next

Subskrypcja #5.2022