Subskrypcja #10.2023

Cześć

w tym miesiącu prezentujemy dwie kawy wypalone w Berlinie:

KENIA CHEPSANGOR HILLS - Five Elephant

  • typ: SL-28

  • obróbka: Natural

  • aromat: Malina, Czarna Porzeczka, Jagoda

Pierwszy raz w trzyletniej historii naszej subskrypcji pojawia się kawa z Kenii w obróbce naturalnej.

Efekt w filiżance to miks typu SL-28 (charakterystyczne owocowe nuty - czarna porzeczka, malina, jagoda, poziomka) z naturalną obróbką, która podkreśla głównie słodkie akcenty.

HONDURAS CABALLERO CONFITE - The Barn

  • typ: Catuai

  • obróbka: Natural

  • aromat: Wanilia, Mango, Banan

Caballero to chyba najbardziej znane kawowe nazwisko w Hondurasie, rozsławione głównie dzięki współpracy tej rodziny z Timem Wendelboe.


Kawa obrabiana jest metodą naturalną, co nie jest typowe w tym regionie - rodzina Caballero eksperymentuje z tą obróbką dopiero od trzech lat. Efektem jest wysoka słodycz, wręcz cukierkowa. W aromacie banan, mango, budyń waniliowy i białe winogrona.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #11.2023

Next
Next

Subskrypcja #9.2023