Subskrypcja #11.2023
Cześć
w październiku mieliśmy kawy z Berlina, teraz czas na Kopenhagę:
SALWADOR FINCA NAZARETH- Prolog Coffee
typ: Pacamara
obróbka: Natural
aromat: Malina, Wanilia, Mandarynka
Salwador Pacamara (zwróćcie uwagę na wyjątkowo duże ziarna!) od Prolog.
Obróbki natural z 24-godzinną fermentacją w stalowych kontenerach. W smaku pełna słodycz i jogurtowa tekstura. W aromacie pomarańcza, mandarynka, wanilia, malina i nektarynka.
KENIA KIANGOI - Coffee Collective
typ: SL-28, SL-34
obróbka: Washed
aromat: Agrest, Limonka, Lemon Verbena
Kolejny ciekawy projekt od Coffee Collective- starając się zneutralizować wytworzony ślad węglowy, pracownicy palarni sadzą las w Danii, który spożytkuje ok. 250 ton CO2 rocznie. Z tej okazji wypuszczona została unikatowa kawa - Kenia Kiangoi Peaberry.
W smaku agrest, porzeczki, limonka i werbena cytrynowa.
Smacznego
Ilona i Sławek