Subskrypcja #11.2023

Cześć

w październiku mieliśmy kawy z Berlina, teraz czas na Kopenhagę:

SALWADOR FINCA NAZARETH- Prolog Coffee

  • typ: Pacamara

  • obróbka: Natural

  • aromat: Malina, Wanilia, Mandarynka

Salwador Pacamara (zwróćcie uwagę na wyjątkowo duże ziarna!) od Prolog.

Obróbki natural z 24-godzinną fermentacją w stalowych kontenerach. W smaku pełna słodycz i jogurtowa tekstura. W aromacie pomarańcza, mandarynka, wanilia, malina i nektarynka.

KENIA KIANGOI - Coffee Collective

  • typ: SL-28, SL-34

  • obróbka: Washed

  • aromat: Agrest, Limonka, Lemon Verbena

Kolejny ciekawy projekt od Coffee Collective- starając się zneutralizować wytworzony ślad węglowy, pracownicy palarni sadzą las w Danii, który spożytkuje ok. 250 ton CO2 rocznie. Z tej okazji wypuszczona została unikatowa kawa - Kenia Kiangoi Peaberry.

W smaku agrest, porzeczki, limonka i werbena cytrynowa.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #12.2023

Next
Next

Subskrypcja #10.2023