Subskrypcja #12.2023
Cześć!
Zapraszamy na grudniową subskrypcję kawy.
BOLIWIA VINCENTE PAYE- Drop Coffee
typ: Caturra
obróbka: Washed
aromat: Rumianek, Cynamon, Śliwka
Świąteczna kawa od Drop Coffee ze Sztokholmu.
Zaskakująco pełne body jak na mytą kawę. Do tego wysoka słodycz, lekka kwasowość i długi posmak. W aromacie wyczujecie śliwki węgierki, cynamon, pomarańczę i rumianek
ETIOPIA SHANTAWENE - The Barn
typ: Heirloom
obróbka: Anaerobic
aromat: Borówka, Poziomka, Straciatella
Druga kawa od berlińskiego The Barn. Kawa z Etiopii podkręcona tzw. beztlenową obróbką. Całe owoce po zebraniu były przetrzymywane bez tlenu aby podbić intensywność aromatów i cielistość.
W aromacie znajdziecie poziomki, borówki i jeżyny, które dopełni jogurtowa tekstura z czekoladowym posmakiem. .
Smacznego
Ilona i Sławek