Subskrypcja #2.2023

Cześć.

W tym miesiącu wybraliśmy dla Was:

KOLUMBIA APONTE - Koppi

  • typ: Caturra

  • obróbka: Red Honey

  • aromat: Arbuz, Melon, Grejpfrut

Naszym pierwszy wybór na luty z palarni Koppi była Rwanda Mahembe - bardzo czysta, delikatna i owocowa. Jednak po rozmowie z Charlesem, właścicielem Koppi zdecydowaliśmy się jednak na Kolumbię Aponte. Porównując te dwie kawy Charles wskazał na Kolumbię i powiedział krótko: “more fun”.

W smaku ten większy “fun” objawia się w żywej kwasowości arbuza i melona, słodyczy pomarańczy oraz charakterystycznej orzeźwiającej goryczce różowego grapefruita.

KOSTARYKA VOLCAN AZUL - The Barn

  • typ: Geisha

  • obróbka: Natural Anaerobic

  • aromat: Nektarynka, Borówka, Morela

Geisha obrabiana metodą anaerobic natural, czyli owoce były fermentowane bez obecności powietrza przed suszeniem. Efekt najbardziej wyczuwalny jest w teksturze - pełnej, krągłej o wręcz jogurtowej konsystencji.

W aromacie wysoka intensywność typowych nut dla Geishy: borówki, jerzyny, morele, nektarynka i kwiat jaśminu.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #3.2023

Next
Next

Subskrypcja #1.2023