Subskrypcja #3.2023

Cześć.

W marcowej subskrypcji mamy dla Was:

BOLIWIA RODRIGUEZ - Drop Coffee

  • typ: Java

  • obróbka: Anaerobic Washed

  • aromat: Bez, Melon, Poziomka

Rodzina Rodriguez, znany producent z Boliwii, ma trzy farmy: Alasitas, La Linda i Samaichacha. W przeszłości mieliśmy przyjemność parzyć kawy z pierwszej i trzeciej.

Tym razem mamy zbiór ziaren ze wszystkich trzech farm, jest to typ Java o unikalnej strukturze Peaberry (jedno ziarno w owocu a nie dwa jak zazwyczaj).

Lekki anaerobic przy obróbce mytej korzystnie wpływa na krągłość i podkreśla gładkie body w tej kawie. W aromacie kwiaty bzu, melon, czerwone jabłko, morela i poziomka.

ETIOPIA TEFERI KALA - A Matter Of Concrete

  • typ: Dara, JARC

  • obróbka: Washed

  • aromat: Bergamotka, Hibiskus, Oolong

A Matter Of Concrete ma premierę w naszej subskrypcji. Jest to palarnia Roba Clajirs’a (zwycięzcy Coffee Masters 2019) z holenderskiego Rotterdamu. W ofercie ciekawe, nie pospolite kawy, a do tego fajny, unikalny design. W tych ładnych słoiczkach znajdziecie 300g kawy co daje o 3 zaparzone Aeropressy więcej!

Wybraliśmy dla Was Etiopię o kwiatowo-herbacianym aromacie, wyczujecie bergamotkę, pomarańcze, hibiskus i zielony oolong.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #4.2023

Next
Next

Subskrypcja #2.2023