Subskrypcja #7.2023

Cześć.

Na lipiec przygotowaliśmy dla Was dwie zupełnie różne kawy:

GWATEMALA CALAHUAL - Drop Coffee

  • typ: Caturra

  • obróbka: Anaerobic Natural

  • aromat: Śliwka, Rodzynki, Pomarańcza

Pierwsza z kaw charakteryzuje się wysoką słodyczą i pełnym body. Obróbka anaerobic natural podkreśla nuty pełnych dojrzałych ciemnych owoców - śliwek węgierek, borówek i rodzynek. tekstura jest gęsta, syropowata. W aromacie dodatkowo znajdziecie mandarynki, pomarańcze i kandyzowany imbir.

KENIA GICHATHAINI - The Barn

  • typ: SL-28, SL-34

  • obróbka: Washed

  • aromat: Malina, Rabarbar, Czereśnia

Druga propozycja z palarni The Barn to kawa o zupełnie innym profilu - lżejsza, rześka, więcej świeżych owoców o wyraźniej kwasowości. Kenia Gichathaini o aromacie rabarbaru, czereśni, malin i różowego grejpfruta.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #8.2023

Next
Next

Subskrypcja #6.2023