Subskrypcja #11.2024
Cześć!
Przedstawiamy kawy z listopadowej subskrypcji:
Etiopia Yukro - Standout Coffee
typ: JARC 74112 & 74110
obróbka: Washed
aromat: Bergamotka, Brzoskwinia, Akacja
Kawa obrabiana metodą mokrą w młynie Telila w regionie Yukro. Stacja myjąca jest mocno innowacyjna, powstała w 2019 roku. Okoliczni plantatorzy zbierają owoce i oddają do stacji w ręce Mike’a Mamo, który nadzoruje cały proces.
Dzięki temu w filiżance znajdziemy klasyczną Etiopię o wyrazistych i klarownych nutach białych kwiatów, akacji, bergamotki, cytryny oraz żółtych tropikalnych pestkowców.
Rwanda Vunga - Five Elephant
typ: Bourbon
obróbka: Washed
aromat: Pomarańcza, Daktyl, Morela
Rwanda Vunga od Five Elephant to druga kawa na listopad. Też myta obróbka, lecz w porównaniu do Etiopii, bardziej pełna w smaku o nieco bardziej “jesiennym” profilu.
W filiżance słodka i soczysta kawa z aromatami pomarańczy, daktyli, moreli i czekolady.
Smacznego
Ilona i Sławek