Subskrypcja #12.2024

Cześć!

Mamy już dla Was kawy z ostatniej w tym roku subskrypcji:

Kolumbia Imbachi - Doubleshot Coffee

  • typ: Caturra

  • obróbka: Washed

  • aromat: Nektarynka, Limonka, Czekolada

Ta kawa z regionu Huila to efekt już 13to letniej współpracy rodziny Imbachi z czeską palarnią Doubleshot. Region ten ma tak unikalny charakter i warunki atmosferyczne że zbiory odbywają się nawet 5-6 razy w roku. Te ziarna pochodzą z głównego zbioru, który przypada na październik - grudzień.

W filiżance znajdziemy rześką kwasowość oraz przyjemną owocową, soczystą słodycz. Jeżeli chodzi o aromat to mamy tu nektarynkę, mandarynkę, limonkę i mleczną czekoladę.

Salwador Los Pirineos - Prolog Coffee

  • typ: Pacamara

  • obróbka: Black Honey

  • aromat: Jeżyna, Oolong, Melon

Diego Baraona to to jeden z najbardziej uznanych producentów w Salwadorze. Odznacza się uprawą typów arabiki jak Geisha, SL-28 czy Pacamara, Różnorodności dodają eksperymentalne i nowe obróbki. W tym przypadku mamy Pacamarę obrabianą metodą black honey - po zbiorze owoce są łuskane ze skórki i odrobiny pulpy i następnie suszone jak natural.

Dzięki temu w filiżance znajdziemy wysoką słodycz i pełne body. W aromacie znajdziecie jeżyny, śliwki węgierki, herbatę oolong i słodkiego białego melona.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #1.2025

Next
Next

Subskrypcja #11.2024