Subskrypcja #7.2024

Cześć!

mamy dla Was kawy z lipcowej subskrypcji:

Burundi Mikuba - Doubleshot

  • typ: Bourbon

  • obróbka: Honey

  • aromat: Cytryna, Pomidor, Dżem Morelowy

To drugi raz kiedy kawa od czeskiego Doubleshot’a gości w naszej subskrypcji. Tym razem zdecydowaliśmy się na Burundi Mikuba. Kawa od Long Miles Coffee Project - prowadzony przez Bena Carlsona, który skupuje zebrane owoce kawy od lokalnych farmerów i obrabia je w jednym z trzech swoich młynów. Co jest nietypowe dla Burundi, mamy tutaj honey process. Daje nam to słodki lepki napar o aromatach dżemu z żółtych pestkowców, miodu, pomidora i cytrusów.

Gwatemala Calahual - Drop Coffee

  • typ: Caturra

  • obróbka: Natural Anaerobic

  • aromat: Malina, Żelki Pomarańczowe, Straciatella

Druga kawa to Gwatemala z nowej farmy Calahual - to dopiero ich drugi zbiór. Rodzina Reyes od samego początku eksperymentuje z wieloma odmianami i technikami obróbki. Mamy dla Was caturrę w obróbce anaerobic natural.

W intensywnym aromacie znajdziecie maliny, jagody i pomarańcze. Kawa ma bardzo krągłe body i wysoką słodycz przypominającą żelki.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #8.2024

Next
Next

Subskrypcja #6.2024