Subskrypcja #7.2024
Cześć!
mamy dla Was kawy z lipcowej subskrypcji:
Burundi Mikuba - Doubleshot
typ: Bourbon
obróbka: Honey
aromat: Cytryna, Pomidor, Dżem Morelowy
To drugi raz kiedy kawa od czeskiego Doubleshot’a gości w naszej subskrypcji. Tym razem zdecydowaliśmy się na Burundi Mikuba. Kawa od Long Miles Coffee Project - prowadzony przez Bena Carlsona, który skupuje zebrane owoce kawy od lokalnych farmerów i obrabia je w jednym z trzech swoich młynów. Co jest nietypowe dla Burundi, mamy tutaj honey process. Daje nam to słodki lepki napar o aromatach dżemu z żółtych pestkowców, miodu, pomidora i cytrusów.
Gwatemala Calahual - Drop Coffee
typ: Caturra
obróbka: Natural Anaerobic
aromat: Malina, Żelki Pomarańczowe, Straciatella
Druga kawa to Gwatemala z nowej farmy Calahual - to dopiero ich drugi zbiór. Rodzina Reyes od samego początku eksperymentuje z wieloma odmianami i technikami obróbki. Mamy dla Was caturrę w obróbce anaerobic natural.
W intensywnym aromacie znajdziecie maliny, jagody i pomarańcze. Kawa ma bardzo krągłe body i wysoką słodycz przypominającą żelki.
Smacznego
Ilona i Sławek