Subskrypcja #12.2025
Cześć!
Przedstawiamy kawy z grudniowej subskrypcji:
Kenia Karinga - Koppi
typ: SL-28, SL-34
obróbka: Washed
aromat: malina, marakuja, biały pieprz
Myta Kenia od Koppi o dość klasycznym profilu: sporo czerwonych owoców takich jak malina i wiśnia. Trochę owoców tropikalnych - marakuja i nektarynka oraz lekki aromat białego pieprzu.
Ziarna pochodzą z myjącej stacji Karinga, która zrzesza blisko 500 członków. Region ten słynie przede wszystkim z herbaty oraz właśnie kilku dobrych spółdzielni kawy.
Salwador Finca Himilaya - The Barn
typ: Bourbon
obróbka: Natural
aromat: nugat, mandarynka, jałowiec
Druga kawa to Salwador Finca Himalaya od The Barn.
Współpraca palarni z Mauricio Salaverria z Salwadoru trwa od wielu lat. Jako kawę świąteczną The Barn wybrała tym roku Bourbon w obróbce naturalnej.
W aromacie nugat, fuga, mandarynka, migdały oraz jałowiec z anyżem w posmaku.
Smacznego
Ilona i Sławek