Subskrypcja #12.2025

Cześć!

Przedstawiamy kawy z grudniowej subskrypcji:

Kenia Karinga - Koppi

  • typ: SL-28, SL-34

  • obróbka: Washed

  • aromat: malina, marakuja, biały pieprz

Myta Kenia od Koppi o dość klasycznym profilu: sporo czerwonych owoców takich jak malina i wiśnia. Trochę owoców tropikalnych - marakuja i nektarynka oraz lekki aromat białego pieprzu.

Ziarna pochodzą z myjącej stacji Karinga, która zrzesza blisko 500 członków. Region ten słynie przede wszystkim z herbaty oraz właśnie kilku dobrych spółdzielni kawy.

Salwador Finca Himilaya - The Barn

  • typ: Bourbon

  • obróbka: Natural

  • aromat: nugat, mandarynka, jałowiec

Druga kawa to Salwador Finca Himalaya od The Barn.

Współpraca palarni z Mauricio Salaverria z Salwadoru trwa od wielu lat. Jako kawę świąteczną The Barn wybrała tym roku Bourbon w obróbce naturalnej.

W aromacie nugat, fuga, mandarynka, migdały oraz jałowiec z anyżem w posmaku.

Smacznego
Ilona i Sławek

Next
Next

Subskrypcja #11.2025