Subskrypcja #2.2021

Cześć.

Kawy do czwartej edycji naszej subskrypcji już spakowane!

Tym razem zdecydowaliśmy się na kawy z krajów, które nie należą do najbardziej dostępnych producentów na naszym rynku - Nikaragua oraz Peru.

Forum-0524.jpg

PERU SELVA ANDINA - Prolog Coffee

  • typ: Caturra, Pache, Catuai

  • obróbka: Washed (organic)

  • aromat: żurawina, orzech laskowy, miód

Palarnia kontraktowa z Kopenhagi, wynajmująca tą samą przestrzeń co April Coffee, z której kawę mieliście w pierwszej subskrypcji. Kawę wypala nasz przyjaciel Błażej Stempin, który szlify roastera zdobywał w Koppi i w The Barn.

Mamy dla Was ziarno z Peru, z organicznej uprawy. W filiżance znajdziecie wysoką słodycz, aromaty orzechów laskowych, rodzynek, suszonej żurawiny i miodu, a wszystko uwieńczone posmakiem przypominającym colę.
Polecamy w filiżance “Tulip”!

Forum-0522.jpg

NIKARAGUA LAS DELICIAS - Drop Coffee

  • typ: Yellow Pacamara

  • obróbka: Low Temp Natural

  • aromat: mango, nektarynka, borówka

Kawa obrabiana metodą natural, czyli suszona, ale w niskiej temperaturze. Pozwala to na dużo dłuższe suszenie, przez co ziarno ma dłuższy kontakt z pulpą i więcej czasu na zbudowanie słodyczy i pełni smaku.
Zwróćcie uwagę na duże ziarna odmiany Pacamara.

W filiżance dużo się dzieje. Soczysta, a w ręcz mięsista struktura, dużo owoców pestkowych - mango, marakuja, papapaja, nektarynka i brzoskwinia. Całość wykończona posmakiem przybliżonym do rześkiego piwa w stylu sour, zwłaszcza gdy ostygnie. Najlepiej smakuje w filiżance “Tulip”!

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #3.2021

Next
Next

Subskrypcja #1.2021