Subskrypcja #3.2021

Cześć.

To już piąta edycja naszej subskrypcji!

Na kawę z Rwandy mieliśmy ochotę od dłuższego czasu. Zdecydowaliśmy się na sprawdzoną Mahembe od The Barn. Boliwia Coco Natural to z kolei jedna z najlepszych kaw, które gościły u nas na barze w ubiegłym roku. Gdy tylko pojawił się tegoroczny zbiór, od razu wiedzieliśmy, że pojawi się w najbliższej subskrypcji!

Forum-0119.jpg

RWANDA MAHEMBE - The Barn

  • typ: Bourbon

  • obróbka: Washed

  • aromat: wiśnia, wanilia, zielona herbata

Rwanda Mahembe pojawia się na forumowym barze co roku, od początku istnienia kawiarni. Serwowaliśmy ją już w 2013 roku w trakcie naszej wakacyjnej pracy w kawiarni The Barn w Berlinie, mamy więc do niej duży sentyment :)

Owoce obrabiane są w stacji myjącej prowadzonej przez Justina Musabyiama, jednego z pionierów kaw jakości specialty w Rwandzie.

W filiżance znajdziecie przyjemną słodycz i soczystość. Aromaty wiśni, czereśni, wanilii oraz kakao, z posmakiem zielonej herbaty.
Polecamy w filiżance “Tulip”!

Forum-0117.jpg

BOLIWIA LOS RODRIGUEZ - Coffee Collective

  • typ: Caturra

  • obróbka: Coco Natural

  • aromat: brzoskwinia, gruszka, hibiskus

Za wyjątkowy smak tej kawy odpowiada między innymi szczególny sposób obróbki ziaren, które przez pierwsze dni suszą się na tzw. afrykańskich łożach pod filtrami UV, a następnie zostają przenoszone do specjalnych zbiorników (tzw. Coco Dryers) gdzie zachodzi proces ich dalszej, powolnej dehydracji w kontrolowanych warunkach. To dzięki temu procesowi obróbki w filiżance znajdziecie żywą kwasowość hibiskusa i wina gamay, w aromacie gruszka, truskawka, brzoskwinia. Całość wykończona posmakiem przybliżonym do gruszkowego cydru.. Najlepiej smakuje w filiżance “Split”!

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #4.2021

Next
Next

Subskrypcja #2.2021