Subskrypcja #2.2022

Cześć!

Tym razem zdecydowaliśmy się na obydwie kawy ze szwedzkich palarni.

Oto nasz wybór:

NIKARAGUA LAS DELICIAS - Drop Coffee

  • typ: Java

  • obróbka: Natural

  • aromat: Rumianek, Rum, Śliwka

Pamiętając nasze wrażenia oraz Wasz zachwyt w ubiegłym roku, zdecydowaliśmy się zamówić ponownie Nikaraguę Las Delicias z Drop. Tym razem obróbka naturalna i ziarno typu Java. Aromat kwiatowy (rumianek), owocowość śliwek i czereśni oraz rum w posmaku.

KOSTARYKA SANTA ROSA - Koppi

  • typ: SL28

  • obróbka: anaerobic honey

  • aromat: Żurawina, Poziomka, Darjeeling

“Reposado” w przypadku obróbki kaw z krajów latynoskich oznacza w pewnym momencie wydłużenie procesu i przetrzymywanie kawy najczęściej bez obecności powietrza. W tym przypadku całe owoce od razu po zbiorze były zamknięte w workach na dwa dni i następnie obrabiane jako honey proces. Typ ziarna to pochodzący z Kenii SL28. To połączenie daje kawę o wielowymiarowej soczystości, nuty poziomek, malin, żurawiny i posmak herbaty Darjeeling.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #3.2022

Next
Next

Subskrypcja #1.2022