Subskrypcja #2.2022
Cześć!
Tym razem zdecydowaliśmy się na obydwie kawy ze szwedzkich palarni.
Oto nasz wybór:
NIKARAGUA LAS DELICIAS - Drop Coffee
typ: Java
obróbka: Natural
aromat: Rumianek, Rum, Śliwka
Pamiętając nasze wrażenia oraz Wasz zachwyt w ubiegłym roku, zdecydowaliśmy się zamówić ponownie Nikaraguę Las Delicias z Drop. Tym razem obróbka naturalna i ziarno typu Java. Aromat kwiatowy (rumianek), owocowość śliwek i czereśni oraz rum w posmaku.
KOSTARYKA SANTA ROSA - Koppi
typ: SL28
obróbka: anaerobic honey
aromat: Żurawina, Poziomka, Darjeeling
“Reposado” w przypadku obróbki kaw z krajów latynoskich oznacza w pewnym momencie wydłużenie procesu i przetrzymywanie kawy najczęściej bez obecności powietrza. W tym przypadku całe owoce od razu po zbiorze były zamknięte w workach na dwa dni i następnie obrabiane jako honey proces. Typ ziarna to pochodzący z Kenii SL28. To połączenie daje kawę o wielowymiarowej soczystości, nuty poziomek, malin, żurawiny i posmak herbaty Darjeeling.
Smacznego
Ilona i Sławek