Subskrypcja #5.2021
Cześć.
To już siódma edycja naszej subskrypcji, tym razem wybraliśmy:
PANAMA SAVAGE FUSION
typ: Geisha
obróbka: Natural Anaerobic
aromat: borówka, białe winogrona, biały pieprz
Jamison Savage, właściciel słynnej plantacji Finca Deborah, skupuje owoce od sąsiednich farmerów i obrabia je stosując swoje unikalne techniki. Wypuszcza te kawy pod swoim nazwiskiem, a za dystrybucję w naszej części świata odpowiada Maciej Duszak.
Aromaty borówek, jagód, nektarynek, białe kwiaty, winogrona i biały pieprz w posmaku.
BOLIWIA CARMELITA - Drop Coffee
typ: Caturra
obróbka: Washed Anaerobic
aromat: rabarbar, kiwi, oolong
Farma prowadzona przez panią Carmelę Urduvi, od kilku lat współpracuje ze szwedzką palarnią Drop Coffee. Joanna Alm - współwłaścicielka Dropa - rok temu namówiła Carmelę na obróbki anaerobic natural, a w tym roku również anaerobic washed.
My zdecydowaliśmy się na nieco lżejszą i klarowniejszą wersję czyli anaerobic washed. W aromacie znajdziecie: zielony rabarbar, herbatę oolong, kiwi, zielone jabłko i białe winogrona.
Smacznego
Ilona i Sławek