Subskrypcja #5.2021

Cześć.

To już siódma edycja naszej subskrypcji, tym razem wybraliśmy:

PANAMA SAVAGE FUSION

  • typ: Geisha

  • obróbka: Natural Anaerobic

  • aromat: borówka, białe winogrona, biały pieprz

Jamison Savage, właściciel słynnej plantacji Finca Deborah, skupuje owoce od sąsiednich farmerów i obrabia je stosując swoje unikalne techniki. Wypuszcza te kawy pod swoim nazwiskiem, a za dystrybucję w naszej części świata odpowiada Maciej Duszak.

Aromaty borówek, jagód, nektarynek, białe kwiaty, winogrona i biały pieprz w posmaku.

Forumy-0081.jpg

BOLIWIA CARMELITA - Drop Coffee

  • typ: Caturra

  • obróbka: Washed Anaerobic

  • aromat: rabarbar, kiwi, oolong

Farma prowadzona przez panią Carmelę Urduvi, od kilku lat współpracuje ze szwedzką palarnią Drop Coffee. Joanna Alm - współwłaścicielka Dropa - rok temu namówiła Carmelę na obróbki anaerobic natural, a w tym roku również anaerobic washed.

My zdecydowaliśmy się na nieco lżejszą i klarowniejszą wersję czyli anaerobic washed. W aromacie znajdziecie: zielony rabarbar, herbatę oolong, kiwi, zielone jabłko i białe winogrona.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #6.2021

Next
Next

Subskrypcja #4.2021