Subskrypcja #6.2021
Cześć.
Ósma edycja naszej subskrypcji, tym razem wybraliśmy dla Was:
BRAZYLIA SITIO CANAA - Five Elephant
typ: Obata
obróbka: Natural
aromat: masło orzechowe, poziomka, rumianek
Five Elephant wypuściło tę kawę w paleniu pod espresso. Wersja pod filtr została wypalona przedpremierowo specjalnie dla naszych subskrybentów.
Wojtek Białczak, który wypalił tę kawę, zdobył na niej trzecie miejsce podczas Mistrzostw Polski Barista w 2017 roku.
Aromaty masła orzechowego, poziomek, suszonych moreli, rumianku i mandarynki.
KOLUMBIA LA FUENTE - Koppi
typ: Pink Bourbon
obróbka: Washed
aromat: białe winogrono, granat, cydr
Koppi to nasza ulubiona szwedzka palarnia, z którą współpracujemy już od ośmiu lat. Znajduje się w portowym mieście Helsingborg i prowadzona jest przez wspaniałych ludzi: Anne Lunnel i Charlesa Nystranda. Anne i Charles współpracują z niewieloma plantacjami, jednak każdą z nich regularnie odwiedzają.
Kolumbia La Fuente odmiany Pink Bourbon, lokalne legendy głoszą że drzewka tej odmiany mają powiązania ze słynną odmianą Geisha.
W aromacie znajdziecie: granat, cydr gruszkowy, zielone jabłko i białe winogrona.
Smacznego
Ilona i Sławek