Subskrypcja #6.2021

Cześć.

Ósma edycja naszej subskrypcji, tym razem wybraliśmy dla Was:

BRAZYLIA SITIO CANAA - Five Elephant

  • typ: Obata

  • obróbka: Natural

  • aromat: masło orzechowe, poziomka, rumianek

Five Elephant wypuściło tę kawę w paleniu pod espresso. Wersja pod filtr została wypalona przedpremierowo specjalnie dla naszych subskrybentów.

Wojtek Białczak, który wypalił tę kawę, zdobył na niej trzecie miejsce podczas Mistrzostw Polski Barista w 2017 roku.

Aromaty masła orzechowego, poziomek, suszonych moreli, rumianku i mandarynki.

KOLUMBIA LA FUENTE - Koppi

  • typ: Pink Bourbon

  • obróbka: Washed

  • aromat: białe winogrono, granat, cydr

Koppi to nasza ulubiona szwedzka palarnia, z którą współpracujemy już od ośmiu lat. Znajduje się w portowym mieście Helsingborg i prowadzona jest przez wspaniałych ludzi: Anne Lunnel i Charlesa Nystranda. Anne i Charles współpracują z niewieloma plantacjami, jednak każdą z nich regularnie odwiedzają.

Kolumbia La Fuente odmiany Pink Bourbon, lokalne legendy głoszą że drzewka tej odmiany mają powiązania ze słynną odmianą Geisha.
W aromacie znajdziecie: granat, cydr gruszkowy, zielone jabłko i białe winogrona.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #7.2021

Next
Next

Subskrypcja #5.2021