Subskrypcja #7.2021
Cześć.
Witamy w dziewiątej edycji naszej subskrypcji, tym razem wybraliśmy dla Was:
GWATEMALA ANDRES FRANCISCO- La Cabra
typ: Bourbon
obróbka: Washed
aromat: arbuz, zielone jabłko, mleczny oolong
La Cabra to palarnia, którą odwiedziliśmy ostatnio tuż przed rozpoczęciem pandemii, pod koniec lutego 2020. W wieczór naszych odwiedzin właściciel palarni - Esben - wylatywał na plantacje do Gwatemali i był bardzo podekscytowany współpracą z kilkoma farmerami.
To kawa od jednego z nich - Andersa Francisco z gwatemalskiego regionu Huehuetenango.
Aromaty zielonego jabłka, balona, arbuza i posmak mlecznego oolonga.
KENIA GAKUYU-INI - The Barn
typ: SL-28, SL-34
obróbka: Washed
aromat: jeżyna, jagoda, śliwka
Kenia to oczywisty wybór na lato. Soczysta, orzeźwiająca, idealna na lipcowe upały.
Osiem lat temu, pracując w The Barn serwowaliśmy na barze “chilled Aeropress” najchętniej właśnie na kawie z Kenii - zaparzony rano, schłodzony i serwowany na lodzie. Było to jeszcze przed czasami cold brew i nitro.
W aromacie znajdziecie: jagodę, jeżynę, czarną porzeczkę, śliwki węgierkę i budyń malinowy.
Smacznego
Ilona i Sławek