Subskrypcja #7.2021

Cześć.

Witamy w dziewiątej edycji naszej subskrypcji, tym razem wybraliśmy dla Was:

GWATEMALA ANDRES FRANCISCO- La Cabra

  • typ: Bourbon

  • obróbka: Washed

  • aromat: arbuz, zielone jabłko, mleczny oolong

La Cabra to palarnia, którą odwiedziliśmy ostatnio tuż przed rozpoczęciem pandemii, pod koniec lutego 2020. W wieczór naszych odwiedzin właściciel palarni - Esben - wylatywał na plantacje do Gwatemali i był bardzo podekscytowany współpracą z kilkoma farmerami.
To kawa od jednego z nich - Andersa Francisco z gwatemalskiego regionu Huehuetenango.

Aromaty zielonego jabłka, balona, arbuza i posmak mlecznego oolonga.

KENIA GAKUYU-INI - The Barn

  • typ: SL-28, SL-34

  • obróbka: Washed

  • aromat: jeżyna, jagoda, śliwka

Kenia to oczywisty wybór na lato. Soczysta, orzeźwiająca, idealna na lipcowe upały.
Osiem lat temu, pracując w The Barn serwowaliśmy na barze “chilled Aeropress” najchętniej właśnie na kawie z Kenii - zaparzony rano, schłodzony i serwowany na lodzie. Było to jeszcze przed czasami cold brew i nitro.

W aromacie znajdziecie: jagodę, jeżynę, czarną porzeczkę, śliwki węgierkę i budyń malinowy.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #8.2021

Next
Next

Subskrypcja #6.2021