Subskrypcja #8.2021

Cześć.

Dziesiąta edycja naszej subskrypcji, mały jubileusz. Z tej okazji trochę inaczej niż zwykle. Kawy wybraliśmy od tej samej palarni, ziarno pochodzi z tego samego kraju, a nawet tego samego regionu. Jedyna różnica to proces obróbki.
Etiopia Halo od Coffee Collective, z Yirgacheffe, jednego z najbardziej znanych regionów na świecie. Obydwie organiczne, oto one:

Forumy-0207.jpg

ETIOPIA HALO - Coffee Collective

  • typ: Heirloom (lokalny)

  • obróbka: Washed

  • aromat: bergamotka, mango, liczi

Myta wersja to klasyka regionu Yirgacheffe - bardzo klarowna i delikatna konsystencja, aromaty kwiatowe, cytrusy i herbaciany posmak. W filiżance znajdziemy bergamotkę, pomarańczę, yuzu, herbatę darjeeling i brzoskwinię.

Forumy-0208.jpg

ETIOPIA HALO NATURAL

  • typ: heirloom (lokalny)

  • obróbka: Natural

  • aromat: Truskawka, Morela, Darjeeling

Naturalna obróbka tej samej kawy, suszona na afrykańskich łożach. W tym roku mamy okazję pierwszy raz ją parzyć i pić, w poprzednich latach mieliśmy tylko obrabianą na mokro. W porównaniu do wersji mytej bardziej zbudowana, w aromacie truskawki, ananas, suszone morele, czarna herbata i żółta śliwka.

A z okazji dziesiątej odsłony naszej subskrypcji dla każdego z Was po puszeczce Nitro Forum Coffee.
To Kenia Juliette AA od Five Elephant zaparzona, schłodzona, potraktowana delikatnie azotem i zapuszkowana. Wstrząśnij przed otwarciem.

Smacznego
Ilona i Sławek

Previous
Previous

Subskrypcja #9.2021

Next
Next

Subskrypcja #7.2021